BÖLCSŐDENYITÁS 2020.05.25.

Kedves Szülők!

2020.május 25-től újra nyit a bölcsőde 6-17 óráig!A bölcsődei ellátás járványügyi szempontból kiemelt terület, tekintettel arra, hogy a közösségi lét számos fertőző betegség potenciális forrása. Normál működési rendben is fokozott figyelmet kell fordítani a megelőző tevékenységekre, a mostani pandémiás helyzetben azonban vannak további speciális javaslatok, melyeket szükséges a gyermekek, szülők és a munkatársak egészségnek védelme érdekében betartani. A bölcsődében való védekezés, illetve megelőzés esetén az általánosságban is alkalmazandó eljárásokon felül a direkt kontaktussal járó kockázatok csökkentésére jobban koncentrálunk.Kérjük, hogy a gyermekek által otthonról hozott textil kendőt/pelenkát naponta mossák, fertőtlenítsék! Cumik fertőtlenítése (kifőzése) is szükséges! Fokozottan figyeljenek a személyi és tárgyi higiéniára!

A gyermekek fogadása

A bölcsődét csak egészséges gyermek látogathatja, amelyről a szülőket írásban nyilatkoztatjuk!A bölcsőde területére a szülők az előtérig jöhetnek. Egy időben egy kísérő tartózkodhat az előtérben. A bölcsőde dolgozója átveszi a gyermeket és délután ugyanígy adja ki. A bölcsőde területére csak szájmaszkban lehet belépni. Minden belépőnek kezet kell fertőtleníteni. A közvetlen kontaktus idejét a szülőkkel minimalizálni kell, a szükséges információkon túl infokommunikációs eszközökön van lehetőség a további kapcsolattartásra.

Kérem, amennyiben igénybe kívánják venni a bölcsődei ellátást 25-től, akkor május 22 (péntek) 9 óráig szíveskedjenek telefonálni az étkezés megrendeléséhez.

Tájékoztatom továbbá a szülőket, hogy május 25-től nincs mód igénybe venni a házhoz szállított bölcsődei étkezést!

A bölcsődei gondozási díjat 2020. május 25-től az önkormányzat határozata alapján újra fizetni kell!

Törökné Pátrovics Erika intézményvezető